Point som kan veksles til forbrugsgoder

En ny app har ramt markedet og belønner dig med point for at holde fingrene fra telefonen i undervisningen. For hvert 20. minut, du ikke rør din telefon, modtager du point, som kan veksles til produkter og rabatter hos udvalgte forhandlere. Indtil videre er udvalget meget begrænset, men der kommer forhåbentlig flere forhandlere til med tiden. Du kan bl.a. veksle til en gratis cola fra 7-eleven for 20 point og få 14 dages gratis træning i Fitness DK for 50 point.

Billede af appen Hold på iPhone i brug
Nærbillede af funktionaliteten på appen Hold

Sådan fungerer det i praksis

Du opretter dig enten med e-mail eller via Facebook, og samtidig skal du acceptere brug af lokalitetstjeneste. Herefter angiver du uddannelsessted – det er nemlig kun, når du befinder dig på dit uddannelsested, at app’en tæller minutter. Så snart du forlader skolen, holde den op med at tælle.

For at starte timeren, drejes der på hjulet på forsiden, og så er du ellers i gang. Nu handler det blot om at lade telefonen være i fred, så du kan koncentrere dig om undervisningen. 20 minutter giver 1 point, så i løbet af en uge kan det hurtigt nå at løbe op i mange point.

Når du skal indløse dine point, fungerer det enten via en QR-kode, du skal have scannet ved disken, eller et nummer, du kan bruge online. Desuden laver app’en en highscore-liste over venner fra Facebook, der også bruger Hold, og på den måde kan man konkurrere lidt med imod hinanden.

Bedømmelse

Overordnet set er Hold en sej app, der bygger på en god tanke, om at gøre det mere attraktivt at lade telefonen blive i lommen og i stedet at følge med i undervisningen. Set i et større perspektiv, er det noget, der på sigt kan være med til at øge de studerendes karaktergennemsnit, og det er jo en god ting.

Dog mangler app’en stadig noget indhold, før den bliver rigtig interessant at bruge. Antallet af forhandlere er for få, men vi satser på, at det bliver bedre med tiden.

Hold kan hentes i både App Store og Google Play.

  • Funktionalitet 80% 80%
  • Indhold 25% 25%
  • Brugervenlighed 70% 70%